Monday, July 6, 2009

Cepatnya masa berlalu ..


Cepatnyer masa berlalu..sedar tak sedar rupa2nya umurku semakin meningkat..selalu jer org yg tak dikenali bertanya tentang umurku..tapi diorg tak pernah percaya..diorg ingatkan aku lebih muda dr tu..heheh..semoga lebih matang dlm meniti usia2 dewasa..special thanks to my sis kerana bersusah payah membuat besday kek utkku..tp dia kata senang jer buat cheese kek tu.. memang hobi dia pun buat kek2 ni..;)

Oreo cheese cake resepi diambil drp blog kak ummi zaihadi...sedapp!!

ohh ni apa ni..? semalam kami celebrate kt Spice Island..selepas puas abeku survey punya survey kt mana nak celebrate last2 spice island kt renaissance hotel jugak yg menjadi pujaan..setakat ni dah 3x berturut2 kami menyambut besdayku kt sini.. restaurant ni pernah memenangi What's On Award category Favourite International Speciality Restaurant pd tahun 2007.

Kami memang suka makan kt sini sbb ada 6 live cooking station kt sini.. pilihan makanan pun pelbagai dan sedap2 drp Japanese, Mongolian, Chinese, Indian, Italian, Mexican dan lain2 lagi..

Masing2 pilih sendiri nak makan apa.. kami start ngan makanan ringan2 dulu cam sushi, spiring roll dan lauk2, arieq, syahira & baby syarafina start ngan pizza n corn soup.. pas tu baru diteruskan ngan makanan berat2..;p

Abeku paling suka makan lobster & udang besar ni la..asyik berulang alik mintak ni jer..tah berapa pinggan dia makan..kt sini mahal lobster ni kalau nak beli kt Carrefour seratus lebih sekilo..

Chef booth tu sampai kenal dah kami..siap ajak bergambar masak sekali..heheh..

Tengok tu baby syarafina masa makan..macam2 gaya..mula2 mkn pizza, mkn nasi grg, corn soup, buah2an, puding, mango jus, semua yg tak pedas dia rasa..sampai termenung kekenyangan..

Pilihan kek2, brownies, coklat dan puding...

Miss US ni nak bergambar ngan budak2 ni..dia suka ngan baby Syarafina ;)

Kat main entrance spice island & lobby Renaissance hotel..

Kepada family, teman2 & saudara mara yg mengirimkan ucapan dan besday card sama ada melalui sms, email dan facebook..eiyda ucapkan berbanyak terima kasih..persahabatan dan kemesraan kalian sentiasa tersemat di sanubari..semoga Allah merahmati dan membalas dgn segala kebaikan pada kalian semua..insyaAllah...;)


16 comments:

nj said...

eiyda...
Selamat Hari Lahir...yang ke berapa tu?? Macam sweet 21 lagi!!!
Anyway, kak norma doakan semoga Allah panjangkan umur dan sejahterakan anda sekeluarga...

eiyda said...

kak norma..
ala da awal 30an ni..hihi..
Terima kasih kak norma..eiyda doakan yg sama juga buat kak norma ye..;)

blogresipi said...

Salam Kak Eiyda... happy birthday!!! semoga panjang umur dan bahagia selalu disamping keluarga... makan lobster tue ingat2 la kite kat sini...terliur nie.hehhe

eiyda said...

wasalam ijan..
alamak nanti berair mulut baby tue..tak pasal2 pas ni nak kena pegi cari lobster kt Finland tu..hehehe..thank you ijan 4 da besday wish..;)

Faiza said...

Salam Eiyda...

HAPPY BIRTHDAY EIYDA!!!

Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki,sentiasa bahagia disamping keluarga tercinta and success in ur life, dunia dan akhirat...May Allah SWT bless you and ur family today and always...Ameen

Take care Eiyda...

Happy Birthday again from me in Preston,Lancashire UK:
-Faiza-

Cik Mar said...

wah..seronoknye mkn2 ye.Baby syarafina pun kecik2 mkn bnyk gak.pepun skali lg Hapy Besday utk k.da.Semoga selalu dlm lindungan-Nya.Amin..
p/s: ehem2..yg ke berapa 2?huhu..

mother of two said...

iyerlah kak ida..cam anak dara umur 17tahun ajer...:)~
anyway happy birthday..dok tahu pun adik nour pandai masok kek..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk lobster!!

eiyda said...

Faiza..
Terima kasih banyak doakan utk eiyda..semoga dimakbulkan..eiyda doakan yg sama dan terbaik buat Faiza ye..Thanks again 4 da birthday wishes..;)


ini..
Timo kasih..:) baby syarafina tu memang yg kita makan semua nak rasa..heheh..umur tu shhh..biarlah rahsia..;p


shiela..
heheh..terima kasih..sweet 17 lagi tuu..;p ish..adik nour tu siap bole bukak bakery lagi tu..ngeh..ngeh


Sitie bum..bum
sila2 menjamu mata..;p terima kasih sudi singgah kt sini..nanti jemput la dtg lagi yer..;)

manlaksam said...

Selamat Hari Lahir!!!
Lama dah Pak Man tak tinggal jejak di blog ni.

erin said...

salam,
eiyda...sodapnyer makan :) anyway.... hepy birthday , semoga dipanjangkan umur....dimurahkan rezeki and hoping to c u .....

eiyda said...

Pak Man..
Terima kasih..
a'aa la rasa kehilangan bila takde jejak dr Pak Man ni..huhu..


erin..
wsalam..heheh..trimas..semoga doa dimakbulkan..insyaAllah..i'm always here if u need me..;)

MamaFaMi said...

Alamak, lambatnya mama sampai. Maklumlah naik kereta lembu kan... pas tu tengah jalan tayar kereta lembu pancit pulak.. tu yang lambat bebenor ni. Anyway, better late than never. So Happy Belated Birthday Eiyda!

nekPP said...

fb dah..kat sini lum layii..x mo ketinggalan jugakk ahaks.. BELATED BURFDAY EIYDA!!!

Surida said...

Jue...
Happy Belated Besday! Maaf Jue, dah lupa date besday Jue. Semoga setiap tahun bertambah ceria, gembira dan jelita!

Miss U.... Didoakan bertambah rezeki & dipanjangkan umur untuk menggembirakan hati mama&papa Jue serta InsyaAllah boleh tengok kejayaan anak2 pada masa hadapan.

eiyda said...

MamaFami..
ish..ish..mama ni patut la..nasib baik sampai gak ke sini..eiyda pun busy bebenar minggu ni sampai tak perasan pulak ketibaan mama ke sini..thank you mama for your birthday wish..;)


nekpp..
terima kasih :)


Ida..
oh takpe..Terima kasih ida..ye betul yg penting moga bertambah ceria, gembira dan jelita..ahaks..;) InsyaAllah ida moga dizinkan dipanjangkan umur dapat melihat kejayaan anak2 dimasa hadapan ..amin..
Miss U too..:)