Monday, September 7, 2009

Bazar Ramadhan di perantauan..

ermm da lama tak update blog..mesti kengkawan da tertanya2 ke mana la menghilang tanpa berita..sebenarnya sejak masuk bulan ramadhan ni eiyda sibuk sangat ngan bisness masak memasak kt dubai bazar ramadhan ni..walaupun ianya diadakan di setiap hari minggu jer rasanya memang penat dan tak cukup masa utk eiyda mengadap di depan laptop..siang hari pun memang da kerja memasak jer kt dapur..mlm plk sibuk ngan solat terawih.. so memang takde off day..huhu..

Okay kt sini ada serba sedikit gambar2 yg sesetengahnya eiyda petik drp facebook abg Affendy, Kak Ziela & Shiela..Thanks yer..

Gerai kami pada minggu pertama..tengah sibuk packing kuih akok tu..:)

Ada laksam, nasi kuning gulai kawah ( gulai kerutuk sebenarnya..kalau org kelate mesti tau), kuih akok & air mata kucing..

Cuaca sekarang ni memang tersangat la panasnya..kebetulan gerai kami betul2 terletak kt belah tepi swimming pool yg mengadap matahari..nasib baik la dapat payung ehsan drp abg shahrul..Thanks bro!

Antara pelanggan kami yg datang membeli..kebetulan juga antara pembaca blog ni.. kalau tgh baca tu pesanan dr eiyda..jangan serik datang la lagi membeli tau..next week da minggu last ;)

Alahai.. kesiannyer kt baby syarafina tu..baik jer dier..tunggu jer ummi dia atas kerusi tu..Pembeli kt depan tu adalah antara pelanggan tetap kami..


Ohh yg ni gerai kami pada minggu ke-3..last week..macam2 ada..ada tambahan menu spt char kuewtiau kerang + ayam, tepung pelita, popia goreng dan cendol. Kek2 coklat brownies dr Kak Yati n Matt pun ada..

Jangan malu jangan segan..abang2 kakak2 adik2 singgah jangan tak singgah..;) Kalau ada apa2 terkurang atau terlebih tu harap dihalalkan yer..

Ramaikan pengunjung2 bazar Ramadhan kt sini..tp jangan compare ngan kt mesia la..heheh..

Ni gerai Mr Huhu & the gang yg menjual aneka lauk pauk..

Gerai Malaysia Airlines..satu2nya gerai yg menjual tapai pulut..

Gerai Mas & Kak Ziela..ada nasi kerabu, nasi dagang dan kuih muih..

Gerai nasi lemak Su & Khai.. kejap jer nasi lemak dier sebanyak 120 packs habis terjual.. Wow hebat!!

Gerai Kak Putri & Rynn..yg tersohor ngan mee goreng mamak..

Gerai Fida..ada mee bandung, roti2 dan cup cakes..

Gerai Dubai perwakilan yg juga menjual pelbagai jenis biskut2 dan kuih muih..kalau rasa2 nak tempah biskut raya tu boleh la order directly ngan Puan Sara yer..

Okey la setakat tu jer yg eiyda nak cerita buat kali ni..nak pegi sambung memasak lauk buat berbuka kt dapur lak ni..

Jangan lupa next week datang la beramai2 ke bazar ramadhan krn minggu ni da minggu last.. kat mana lagi nak cari pelbagai makanan mesia yg takde kt Dubai ni...heheh.. selamat berbuka semua.. ;)


13 comments:

nj said...

eiyda...
padanle lama menyepi...terperuk kat dapur ye. Canggihlah awak boleh niaga kat bazaar...mesti terror memasak ni...selamat berniaga...

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

kak ina kl said...

salam eiyda..wah sekejapnya masa berlalu...dah sampai balik ke sana rupernya..

rajinnya kamu ni..tak apalah..saje buang masa kan..

ingatkan kamu nak beraya kat sini...

Hanis MY said...

salam..keje ke di UAE? dapat link dr blog Pak Man..seronok baca..sy pun dr kota bharu klatey..salam perkenalan..

cikwan said...

HUHUUU...mesti kuih sekeyoi 4 rengget..kekekekeke

manlaksam said...

Eiyda,
Laksam tiap-tiap tahun ada. Tu yang Pak Man suka tuh.

mother of two said...

iya... jgn luper dtg bazar ramadan..laksam limited edition ajer....
mariii..mari..mariii!!!!

eiyda said...

kak norma..
ala kak biasa2 jer..itu pun seminggu sekali meniaga da penat sakan..kalau tiap2 hari bole pengsan dibuatnyer..hihi..


Hapi..
Thank u for visiting my blog..:)


Kak Ina..
Ye la drp dok saje buang masa..hehe..masa skrg ni pun kejap je kan..da sampai balik sini semula..tak sempat raya kat sana..puasa pun kt sini..huhu..


Hanis My..
wsalam.. ohh yer ke? ore kelate jgk..menetap kt jepun yer..k.eiyda ikut hubby jer kt sini..salam perkenalan dr k.eiyda..;)


Cikwan..
heheh..kek2 tu lebih kurang hrg camtu ler..kalau kuih eiyda 3 biji Dh 5 jer..banyak murah kalau nak dibandingkan ngan hrg kedai kt luar tu.. ;)


Pak Man..
Laksam tu wajib ada..kalau boleh hantar air freight kt Pak Man eiyda dah hantar ni..:)


Shiela..
Ye betul.. mari..marii!!!:)

Hanis MY said...

salam kak eiyda, sori lambat. hanis dgn hubby blaja sini, nak dekat stahun dah duk jepun, ada lagi 2 tahun plus insyaAllah..tapi tak pandai pun ckp jepun..hehe sket2 jer

eiyda said...

wsalam hanis..
ohh kena blaja cakap tu nanti senang nak tengok movie jepun..hehe..kak eiyda minat tgk movie dier..mesti tak lama lagi terror cakap jepun tu..bestnye dok sana..:)

Ajue said...

salam sis....

yummy..yummy..ur laksam...Alhamdulillah tertunai hasrat anak tekak utk menikmati laksam....tq...

Ainur68 said...

Salam Eiyda, macam tak caya pulak akak tengok bazaar ramadhan tu. Bagus betul idea bazaar tu. Ala-ala mesia lah pulak! Huish...sakanlah Eiyda Raya tahun ni ya, untung manyak maaa...Selamat Hari Raya. Maaf zahir batin.

blogresipi said...

Ramainye pelanggan.... :)